Vårt hus i Huay Yang

Villa Botanica 14Vårt hus är byggt i området som heter Villa Botanica, vårt hus har nr: 14 och stod färdigt i maj 2009. Villa Botanica består av 22 st villor och 16 lägenheter i 2 plan och ligger ca: 1,5 km från stranden. Här kan man njuta av bekvämligheter som swimmingpool, barnpool och vuxenpool, gym och bibliotek. I huset finns också kabeltv och trådlöst bredband.

 

 

 

Utrymme

Huset består av 2 sovrum varav ett stort sovrum med egen dusch samt ett mindre sovrum. Vardagsrum kombinerat med köksdel och ytterligare ett badrum. På utsidan finns en veranda som sträcker sig längs hela framsidan där man kan njuta de varma kvällarna. Foton på huset inne och ute hittar ni under bilder.

Städning

Huset städas varje vecka, vid poolen/receptionen finns ett schema där ni kan se vilken dag huset städas . Det är bra om man plockar undan saker och kläder m.m. samt att man försöker att vara inne så lite som möjligt under tiden, så att städerskan kan arbeta på ett smidigt sätt.
Det blir ändå smutsigt däremellan och då städar man själv, det finns sopborste samt en mopp som dock inte får blötas ner i vanligt vatten utan den skall fuktas med en tillhörande spray innan man torkar av golvet.

Personal

All personal på området, städerskor, vaktmästare, trädgårdsmästare jobbar 6 dagar i veckan utom söndag samt någon enstaka helgdag. Området är bevakat dygnet runt och vakten gör ronder på området särskilt nattetid. Området är numer också kameraövervakat. Det betyder inte att allt är frid och fröjd, lämnar man huset eller går och lägger sig så skall man stänga fönster och låsa dörrar.

Tänk på detta!

Det brukar räcka med att köra AC i vardagsrum och sovrum 2-3 timmar innan man lägger sig, stäng av dom när ni lägger er. Är det något sovrum som inte används, stäng dörren dit under tiden ni kör AC i de övriga rummen och låt den vara stängd hela natten. Använd takfläktarna när ni sover. AC kör man inte om fönster eller dörrar står öppna samt om ingen befinner sig i huset. Om ni har fönster öppna för vädring se till att stänga myggnäten så blir natten behagligare.

Om man hyr huset och det har blivit dags att åka hem ser man till att lämna in sängkläder och handdukar till något av tvätterierna i byn samt ser till att de blir levererade till huset igen. Naturligtvis ser man också till att det är diskat, undanplockat och städat efter sig, precis som om det vore hemma. Rökning är inte tillåtet innomhus. Vill ni kolla på bilder från huset hittar ni det under bilder. Skulle du vilja boka, kolla i kalendern till höger så ser du när det är bokat och ledigt.
Rökning och husdjur innomhus är inte tillåtet!

lit_pool01

I huset ingår följande

 • AC i samtliga rum
 • Takfläkt i alla rum + 2st på verandan
 • Trådlöst internet
 • TV/DVD
 • MP3-CD/DVD spelare med högtalare
 • Kabel TV

 • Kyl & Frys
 • Ugn & Micro
 • Kaffebryggare samt vattenkokare
 • Bestick/tallrikar/glas och knivar
 • Brödrost
 • Sängkläder och handdukar

Huset är byggt av Wiphanai Development Company Limited och husen säljs via ett fristående säljbolag, Wiphanai Fastigheter AB.