Koh Nang Yuan/Koh Tao

Om man tar tåg eller bil lite längre ner till Chumphon och därefter båt ut till Koh Tao så har man nått dykningen/snorklingens paradis. Med expressbåt från Chumphon tar det ca: 1:40 timmar. Ön har ett stort utbud av dykshoppar och passa på att ta dykcertifikat. Det finns mycket annat att göra också som att shoppa, vattenskidor, åka bananbåt, Elefant Trekking och mountainbiking mm. Ön har ett ganska bra nattliv med flera nattklubbar. Om man vill övernatta går det också bra då det finns många bra och billiga hotel. Vill du veta mer om Koh Tao kan du besöka öns hemsida. Även Koh Nang Yuan har en egen hemsida.

Koh Nang Yuan

I november 2012 besökte jag Koh Nang Yuan och Koh Tao under en vecka. Första stoppet för färjan är Koh Nang Yuan där jag klev av och tillbringade 2,5 dagar. Ön består av 3 mindre öar som hänger ihop med en sandremsa mellan öarna och boendet är på de 2 större öarna och receptionen och restaurangen på den mindre.

Då det gäller bad och snorkling så håller ön högsta klass, kristallklart vatten och man kan gå i vattnet direkt och börja snorkla utefter öns kanter. Maten var också riktigt god med lunchbuffé och middagen med 4 thairätter till en person, då jag hade bokat paket, då man inte behövde vara hungrig efter den middagen. I övrigt är det alldeles för lungt på kvällen efter middagen då inget händer på ön, lugnt för den som tycker om det.

Stranden på Koh Nang Yuan

Stranden på Koh Nang Yuan (Film)

Restaurangen på Koh Nang Yuan

Restaurangen på Koh Nang Yuan (Film)

Koh Tao

På onsdagsmorgonen åkte jag vidare med båt till Koh Tao, det är bara 10 min färd med båt då dessa öar ligger intill varann. På Koh Tao hade jag bokat in mig på Sairee Sairee Guesthouse som ligger i Sai Ree Village och hotellet ligger ca: 200 m från stranden inne i byn. Hotellet höll hög standard och varierande menyer i restaurangen. Det jag upptäckte ganska fort var att då man besöker stranden är det omöjligt att få en solsäng att ligga på då det endast finns sängar till dem som bor på de resorter som ligger på stranden, så det var bara att lägga ut handduken i sanden vilket gick utmärkt då sanden är korallsand som inte fastnar så lätt på handduken.

I övrigt så finns en hel del bra affärer, barer och restauranger med mat från olika världsdelar. Det jag själv han med var en heldag snorkeltur som jag rekommenderar, på den turen ingår snorkelutrustning, flytväst för den som vill samt massor av olika frukter som serveras hela tiden och matlåda till lunch. Det var fantastiskt fina vyer runt ön och enastående snorkling i kristallklart vatten.

Sairee Beach på Koh Tao

Sairee Beach (Film)

Snorkeltur runt Koh Tao

Mer information om dessa öar

Koh Nang Yuan Resort (finns bara en på den lilla ön).
Film om Koh Nang Yuan.
Sairee Sairee Guesthouse där jag bodde på Koh Tao.
Film från Koh Tao.
Allt ovan öppnas i eget fönster!