Transporter

Vespa/Cykel

I byn tar man sig bäst fram med vespa eller cykel, vespan är även lämplig till lite längre utflykter till Thap Sakae eller Prachuap. Det finns flera uthyrare runt om i byn den närmaste vespauthyraren finns 150 m från Villa Botanica upp mot motorvägen. Om du hyr huset hjälper vi gärna till och ordnar så du har en vespa när du kommer till huset. Det finns vanliga 2 hjulingar samt 3 hjulingar med eller utan tak.

Taxi

Det finns en del taxifirmor i byn som har allt ifrån vanliga bilar till större minibussar. Vill man ta sig iväg på t.ex. en shoppingtur till Hua Hin eller liknande så kan man boka dem för en hel eller halvdag till en rimlig slant. Om du vill ha hjälp med hämtning på flygplatsen eller ha en taxi till Bangkok för hemresan så hjälper vi gärna till med det.

Häftig Tuk Tuk
Tågstationen i Huay Yang

Tåg

Vill man åka tåg till Hua Hin så går det ett tåg norrut ca: kl 09:40 och jag säger ca för det är inga direkt fasta tider för avgångarna så skall man med så bör man vara där minst en halvtimma innan avgång, tåget kan avgå både före och efter utsatt tid, oftast efter och tågresan är en upplevelse. Biljetter köper man på plats vid stationen och är verkligen billiga ca: 25 bath per person.

Buss

Busstationen ligger uppe vid motorvägen där man också köper sina biljetter. Det går både snabba och lite lyxigare bussar för längre turer och vanliga bussar för de lite kortare.