Om Huay Yang

En bit ner på Thailands öskust 32 mil söder om Bangkok och 12 mil söder om Hua Hin ligger den lilla fiskebyn Huay Yang, eller Baan Huay Yang som det heter lokalt. Baan står för by i Thailand. Huay Yang är en fiskeby och nere vid havet ungefär vid Jacks Beach och piren kan man se fiskebåtarna lägga ut och lägga till om kvällen. På kvällen ser man dessa fiskebåtar ligga ute till havs som ett pärlband med grönaktiga lampor som skall locka till sig bl.a. bläckfisk. För den som inte har hus eller lägenhet i Huay Yang så finns det 2 resorter i byn som håller bra kvallitet.

Den milslånga stranden är fri från horder av turister och bortsett från någon enstaka turist utanför någon av de mindre resorter, som hyr ut Bungalows, och de barn som brukar komma ner efter skolan och dyka från fiskepiren, så du kan ha stranden nästan helt för dig själv.

Huay Yang ligger i distriktet Thap Sakee, som också är den närmaste större by, dit kan man ta en tur på vespan via de skogsvägar som går efter havet mot Thap Sakee. Det är också poppulärt att besöka gränsstationen mot Burma, Danzin Kohn som erbjuder en fantastisk marknad på lördagsförmiddagen. Provinsen heter Prachuap Khiri Khan och består av åtta distrikt. Prachuap Khiri Khan är också provinsens huvudstad, som dessutom är närmsta stad och ligger 28 km norr om Huay Yang.

Att Göra I Huay Yang

I Baan Huay Yang finns det flera marknader bl.a.

  • Fre kl 06:00-09:00 & Sön kl 15:00-18:00, bygatan.
  • Mån, tis, tor, lör kl 15:00-18:00 huvudgatan upp till motorvägen, 300m söderut.
  • Ons kl 15:00-18:00 huvudgatan upp till motorvägen, 500m söderut och över till andra sidan motorvägen.

Här finns allt från mat och kläder till leksaker.

Åker man på en lite längre tur till Danzin Kohn, där är en marknad som äger rum varje lördagsmorgon precis vid gränsen till Burma (ca 30 km). Här säljs mängder av växter, kläder, möbler och mycket annat till väldigt låga priser.

I övrigt är det mycket sola, bada, äta och slappa som gäller. Under kartor hittar du en karta som visar var i Huay Yang restauranger och marknader mm. ligger.