Närliggande Städer

Hua Hin

Till Hua Hin är det 12 mil, boka en taxi som kör er fram och tillbaka, den väntar på er under tiden. Kostar ca 1700-2200 THB för en heldag. Bilderna är från "Apberget" där det ligger ett tempel på toppen med fantastisk utsikt över Hua Hin samt stranden nedanför. För golfentusiasten rekommenderas ett besök i Hua Hin där det finns 6 golfbanor av hög klass. I Hua Hin finns även ett stort utbud för den som tycker om att shoppa, liksom en mängd restauranger, discotek, hästridning på stranden, elefant-trekking, marknader mm. Huay Yang Travel & Event ordnar både golfresor och shoppingresor till många platser kring Huay Yang.

För den golfintresserade finns det ett antal mycket fina anläggningar att välja på, den mest kända är Black Mountain. en annan är Banyan Golf Club samt Imperial Lake View Golf Club. Det finns ett antal till så gör en sökning på internet.
Sedan vill ju barnen leka och plaska av sig en stund och då är det Black Mountain Waterpark (nära golfen) som gäller.

Thap Sakee

Thap Sakee är en mysig liten stad som ligger 18km söder om Huay Yang, där ser man väldigt få turister och staden liknar en gammal västernstad till utseendet. Hit åker man med vespa förbi Orchid området, och har man svårt att hitta vägen kan man alltid stanna och fråga någon glad thailändare efter vägen. Det finns en del trevliga butiker och ett besök på onsdagsmarknaden på andra sidan motorvägen är värt ett besök.

Prachuap Khiri Khan

Provinsstaden Prachuap Khiri Khan är också den en stad som ännu inte blivigt så turistig. Här finns en del skräddare, shopping och hotell mm. En sevärdhet i stan är Khao Chong Krachok eller Spegelberget som det också kallas, det är ett tempel på toppen av ett berg. Det är ca 400 trappsteg upp och man har sällskap av aporna på vägen upp så ta med bananer eller nötter för att mata dem med, (och vatten till dig själv) men se upp aporna kan vara mycket tjuvaktiga av sig.